PTT KARGO ÜCRETİ 2022

PTT Kargo çok sayıda ek hizmet sunmaktadır. Standart dosya gönderilerinin yanı sıra alma haberli, alıcının kendisine teslim, adresten alma, ücreti alıcıdan tahsil, sigortarlı gibi çok sayıda farklı hizmetten faydalanmak mümkün. Bu hizmetlerin her biri için kargo ücreti de değişmektedir.

PTT normal kargo ücreti 30 Lira. 500 grama kadar standart kargo ücreti 30 Lira ancak 500 gramdan daha ağır paketler için kargo ücreti 35 Lira.

Eğer il içi teslimat yapılacaksa kargo ücreti 25 Lira. PTT işyerinden, adresinize en yakın PTT şubesinden teslim almak isterseniz yine kargo ücreti 25 lira. Adresinize en yakın PTT Kargo şubesini aşağıdaki butona tıklayarak öğrenebilirsiniz.

PTT Kargo Ücreti - Yurt İçi

PTT Kargo'nun sunduğu ek hizmetler ve bunların normal kargo ücretine ilave edilen fiyatları aşağıdaki gibi:

  • Alma Haberli: 7,5 Lira
  • Alıcının Kendisine Teslim: 7,5 Lira
  • Email: 3,5 Lira
  • Gidiş Dönüş Servisi: 12,50 Lira
  • Ücreti Alıcıdan Teslim: 7 Lira
  • Kontrollü Teslim: 11,50 Lira
  • Sigortalı gönderilerde sabit olarak 7,5 lira ilave geliyor. Bunun üstüne paketin değerinin binde 3'ü kadar ilave ücret geliyor. Örneğin: Paketinizin belirlenen değeri 10 lira ise ödemeniz gereken toplam kargo ücreti 37,5 + 10 x 3/1000 = 37,53 lira oluyor.
  • Teslim Bilgisini Telefon İle Bildirme: 3 Lira
  • Adrese Teslim: 39,70 Lira
  • Teslim Bilgisini SMS İle Bildirme: 1,5 Lira
  • Teslim Bilgisini E-mail ile Bildirme: Ücretsiz
  • PTT Kargo Ücreti - Yurt Dışı

    Yurt dışı PTT Kargo gönderilerinde durum biraz da farklı. PTT Kargo'nun yurt dışı gönderiler için uyguladığı politika şu şekilde:

    "Ülkemiz kabul yurt dışı varışlı gönderiler postaya verildiği merkezin yurt dışı alıp verme merkezimize olan uzaklığına ve tercih edilecek yollama şekline (yüzey veya uçak) göre en geç üç(3) gün içinde varış ülkelerine sevk edilmekte ve teslim süresi varış posta idaresinin teslim standartına göre değişiklik arz etmektedir."

    Örneğin: Almanya'ya bir kargo göndermek istediğinizde yüzey seçeneğini istiyorsanız teslim süresi 11 ile 14 gün arasında değişmektedir. Uçak tercih ettiğinizde ise bu süre 7 ila 10 gün arasına inmektedir.

    Almanya'ya göndermek istediğiniz standart bir kargo için ödemeniz gereken PTT Kargo fiyatı 386,9 Lira'dır. 1 kilogram ağırlığa kadar bu ücret aynı ancak 1 kilodan ağır paketler için gönderi ücreti 423,4 Lira'dan başlamaktadır. Eğer sigortalı seçeneğini işaretlerseniz ücrete 7,5 lira eklenmekte, paketinizin belirlenen değerine göre ücrete bir miktar daha komisyon ilave edilmektedir. Örneğin 100 Euro değer konulmuş paketiniz için ödemeniz gereken miktar 8,3 lira, yani yoplamda 395,2 lira kargo ücreti ödemeniz gerekmektedir.

    Kargo Firmalarının Karşılaştırmalı Kargo Ücretleri

    Kargo firmalarının kendi ücret tarifeleri bulunmaktadır. Bu tarifeler güncellendikçe yurt içi ve yurt dışı kargo fiyatları Kargo Ücretleri sayfamızda karşılaştırmalı olarak sunulmaktadır. Kargo firmaları ücretlerinde değişiklik yapma hakkını saklı tuttuğundan bu sayfadaki bilgiler fikir vermesi açısından faydalı olmakla birlikte kesinlik taşımamaktadır.

    Standart dosya kargo ücretleri hemen hemen bu sayfadaki ile aynı olsa da kolilerde paketinizin en, boy ve ağırlığına göre bir desi hesabı yapılmakta ve ücret de buna göre şekillenmektedir. Dolayısıyla ağır koliler için en yakın karşo şubesi yetkilisinden destek ve bilgi almakta fayda var.

    Adresinize en yakın kargo şubesini aşağıdaki butona tıklayarak öğrenebilirsiniz.



    PTT KARGO

    PTT Kargo ülkemizin her ilçesinde şubesi bulunan en yaygın kargo firmalarından biridir. Fiyat performans açısından sürekli kendisini güncelleyen PTT, kargo ücretleri ortalamasına bakıldığında en makul seçenekler arasında üst sıralarda yer alır.

    PTT Kargo ile paket göndermek için öncelikle adresinize en yakın şubeden gerekli bilgileri almanızı ve paketinizi buna göre hazırlamanızı tavsiye ederiz.

    Bu butona tıkladığınızda açılan sayfadan ilçe ve mahalle bilgileri eksiksiz girmeniz halinde size en yakın şubenin telefon numarası, adresi ve çalışma saatleri görüntülenecektir. Mahalle veya köy bilgisi opsiyoneldir. İlçe seçerek ilçedeki tüm şubeleri de listelemeniz mümkün.